Wensing BV

Powered by Unlimited Spare Parts

Capaciteitsverbetering door cuttermessen bij Ter Beke

Een mooier gesneden product en een kortere cuttertijd, met deze doelstelling kwam Ter Beke bij Wensing. Ter Beke is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in fijne vleeswaren en verse bereide gerechten. Hun assortiment wordt in 10 Europese landen verkocht. Samen met Wensing is er gewerkt aan de verbetering van de capaciteit. Een mooier gesneden product en een kortere cuttertijd, met deze doelstelling kwam Ter Beke bij Wensing. Ter Beke is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in fijne vleeswaren en verse bereide gerechten. Hun assortiment wordt in 10 Europese landen verkocht. Samen met Wensing is er gewerkt aan de verbetering van de capaciteit.

Wensing doet al geruime tijd zaken met vrijwel alle vestigingen van Ter Beke in Nederland en België. De relatie van Wensing en Ter Beke Waarschoot bestaat al meer dan 20 jaar. In deze periode is er continue aandacht geweest voor veranderingen en verbeteringen.

Capaciteitsverbetering
In de afgelopen 3 jaar is gewerkt aan een capaciteitsverbetering op de K+G Duo-cutter van Ter Beke. Door gebruik van een nieuw ontwikkelde mesvorm voor droge worst is, ten opzichte van de eerder gebruikte standaard messenopstelling, een verlaging van de procestijd van 20% bereikt bij produkten met een hele fijne korrel.

”De productie van salami is de laatste jaren telkens gestegen. Daardoor was het voor ons interessant om te testen wat een ander type van cuttermes kon brengen op vlak van capaciteitsverbetering,” aldus de heer Landuyt, namens Ter Beke verantwoordelijk voor de tests. “Onze cutter kon namelijk niet meer op tijd de vulbussen van produkt voorzien. Hierdoor hadden we veel stilstandtijden. Na wat zoekwerk zijn we tot een opstelling gekomen waarvan we wisten dat we een verschil konden maken. Vanaf toen zijn we intensiever gaan testen. We hebben gedurende één jaar met de nieuwe messen getest met één shift per week. Om onszelf te overtuigen dat dit systeem voor ons een oplossing zou bieden.”

Dit heeft geleid tot een definitieve overschakeling in 2010. De eerste testresultaten hadden namelijk uitgewezen dat niet alleen de gewenste capaciteitsverbetering was gehaald, maar dat er ook een enorme verbetering van de standtijd van de messen was gerealiseerd. Landuyt: “Wensing heeft ons gedurende de testperiodes uitstekend bijgestaan. Wij zijn nog altijd zeer tevreden over de samenwerking. Ze stonden altijd snel klaar met ter dege ondersteuning,” Een andere uitdaging was om ervoor te zorgen dat dit nieuwe type cuttermes ook intern kon worden geslepen. “Ook daar kwam wat zoekwerk, aanpassing van de machine en programmatie aan te pas. Maar uiteindelijk is het allemaal uitstekend gelukt.”

Advies
Wilt u minder vaak wisselen, minder stilstand van uw machines en de slijpkosten reduceren? Neem contact op met Wensing. Wij adviseren u graag over verbetering van de standtijd van uw messen.

Capaciteitsverbetering door cuttermessen bij Ter Beke

Contact

Wensing BV

Sleutelbloemstraat 59, 7322 AH Apeldoorn, Nederland
T: +31 55 36 60 333
E: