Wensing

uw specialist in snijtechniek

Succesvolle snijset met snijkamers bij Gebr. Steneker BV

De gebroeders Steneker produceren droge worst. In hun eindproduct kwamen zij af en toe harde vetdelen of zenen tegen. Zij spraken de wens uit dit graag te willen voorkomen.

Wensing BV deed een test met wolfplaten met snijkamers.
Lekkere jongens die Stenekers! Bij Steneker in Drachten wordt sinds 1937 droge worst geproduceerd. De droge worst van Steneker staat bekend om z’n hoogwaardige, ambachtelijke kwaliteit. De unieke receptuur van de klassieke Friese en de kruidnagel verfijnde Groninger droge worst berust op een eerbiedwaardige familietraditie.

Bernard jr., één van de gebroeders Steneker, vertelde ons dat ze in het eindproduct af en toe harde vetdelen of zenen tegenkwamen. In de toekomst wilden zij dit graag voorkomen.

Eén van de gebruikelijke mogelijkheden hiervoor is het toepassen van een separeersysteem. Dit systeem is wel bij de firma Steneker voor handen, maar wordt niet ingezet. Het grote nadeel van een separeersysteem is namelijk dat naast harde vetdelen en zenen, ook een percentage vlees wordt uitgesepareerd. In december 2009 hebben wij bij Steneker een test gedaan met wolfplaten met snijkamers in combinatie met een speciaal ontwikkelde voorsnijder en mes.

Bernard jr. Steneker: “Tijdens de productie met de wolfplaten met snijkamers konden we geen onrechtmatige delen meer in het verwerkte basisproduct vinden. Na verdere verwerking en droging van het verse basisproduct hebben we ook geen harde vetdelen of zenen meer in het eindproduct aangetroffen.”
De snijset is door de firma Steneker aangeschaft en er wordt tegenwoordig mee geproduceerd.
Een bijkomend voordeel is dat met de bovengenoemde snijset een capaciteitswinst is geboekt van circa 8 procent.

Heeft u ook een probleem?
Door het ontwikkelen van nieuwe of het verbeteren van bestaande messen helpen wij uw wensen te vervullen.
Neem snel contact met ons op.

Succesvolle snijset met snijkamers bij Gebr. Steneker BV

Contact

Wensing BV

Sleutelbloemstraat 59, 7322 AH Apeldoorn, Nederland
T: +31 55 36 60 333
E: